België special

Reële kans op stroomschaarste België

Stroomtekort, afschakelplan, stroomonderbrekingen, bevoorradingszekerheid ... Iedereen spreekt erover. U heeft het gehoord op de radio, gelezen in de krant, gezien op tv: België krijgt te maken met een reëel risico op stroomtekort deze winter. En u stelt zoals iedereen natuurlijk vragen bij deze situatie. Hier kunt u lezen wat u kunt doen om toch met uw familie, dierbaren of bijvoorbeeld collega's in contact te kunnen blijven.

"Bereikbaar mobiele telefoon max 3 uur"

"De nooddiensten in de afgeschakelde gebieden zullen alleen bereikbaar zijn via mobiele telefonie voor maximaal één à drie uur, afhankelijk van de operator en de verkeerstrafiek na het uitschakelen van de elektriciteit. Daarnaast blijven de hulpdiensten bereikbaar via de analoge telefoondienst van Belgacom voor maximaal vier uur." ~Bron

Door middel van een satelliettelefoon bent u in staat om ten alle tijden de hulpdiensten te kunnen waarschuwen. Waarom? Satelliettelefoons zijn niet afhankelijk van het GSM netwerk. Uiteraard kunt u met een satelliettelefoon gewoon bellen naar GSM, vaste nummers en andere satelliettelefoons.

"werk te maken van alternatieve oplossingen"

"Werknemers die tijdens een stroomonderbreking niet kunnen werken, moeten normaal gezien gewoon betaald worden. Dat zegt het hr-dienstenbedrijf SD Worx. Het adviseert werkgevers om op tijd werk te maken van alternatieve oplossingen, zoals flexibele uurroosters." ~Bron

Tegenwoordig kunnen veel werknemers thuis werken door middel van VPN oplossingen, laptops en mobiele telefonie. Tijdens een stroomuitval zal de internetverbinding thuis ook niet werken. World Wide Communications biedt oplossingen voor offshore en werknemers die in afgelegen gebieden werken waar ook niet altijd stroom is. Mocht u willen weten hoe? Neem even contact op en wij vertellen u er alles over.

"Zorg voor een noodpakket"

"Kies een kamer, indien mogelijk goed geïsoleerd, om je met het hele gezin te verzamelen. Zorg daar voor een noodpakket met zaklantaarns, kaarsen, medicijnen, dekens, een radio op batterijen. Werk samen met de buren voor boodschappen en de bereiding van soep en een maaltijd." ~Bron

Goed voorbereiden op dit soort situaties is essentieel! Zeker als de stroom voor langere tijd uit dreigt te vallen; na verloop van tijd daalt de temperatuur in huis en werkt GSM en internet niet meer. Zorg dus ook voor een ouderwets bord- of kaartspel. Mocht er toch een situatie ontstaan waarbij de hulpdiensten nodig zijn zorg er dan voor dat bellen mogelijk is. Satelliettelefoons werken altijd, ook als er op de grond geen stroom meer is. Bang dat de satelliettelefoon leeg raakt? De GSP-1700 heeft een gesprekstijd van 4 uur, accu's zijn los te koop en op te laden. Opladen kan ook in de auto met de los verkrijgbare 12V lader.

Wie zijn wij?

World Wide Communications is specialist in satellietcommunicatie. Wij leveren producten van Globalstar, Iridium, Inmarsat en Thuraya. Het productaanbod loopt uiteen van trackers en telefoons tot tijdelijke of permanente breedband internetverbindingen via de satelliet. Ook hebben wij een team van adviseurs die graag met u meedenken over welke oplossing het best bij uw situatie past. Of dit nu thuis, op het werk, in de Sahara, de Golf van Aden of gewoon een tracker voor de hond is.

Speciale aanbieding

Een Globalstar GSP-1700 satelliettelefoon met 100 minuten beltegoed voor de speciale prijs van €595 incl. 21% BTW. Het beltegoed zit er dus al bij in en is 120 dagen geldig! Hiermee bent u ten alle tijden bereikbaar. Wij hebben altijd toestellen op voorraad. Als u op een werkdag bestelt verzenden wij dezelfde dag nog, anders de eerstvolgende werkdag.   Hand dialling on GSP-1700 1.4MB

Satelliettelefoon

incl 100 minuten beltegoed.

Waarom een satelliettelefoon?

 • Is niet zoals GSM afhankelijk van antenne's op de grond die uit kunnen gaan door stroomtekort
 • Bellen en gebeld worden is ook mogelijk in gebieden met slecht GSM bereik
 • Het is mogelijk om naar alle vaste en mobiele nummers te bellen. Uiteraard kan onderling tussen satelliettelefoons ook.
 • Betrouwbaarder dan GSM; bij grote evenementen en calamiteiten werkt een GSM vaak niet doordat veel mensen tegelijk proberen te bellen
 • De kosten voor zowel toestellen als bellen zijn de afgelopen jaren hard gedaald waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om via de satelliet te bellen.

"We hebben met ons gezin 2 van deze toestellen aangeschaft. Wie langer dan een dag weg gaat in ons gezin krijgt een telefoon mee, de ander houden we thuis. Mocht er iets aan de hand zijn kunnen we elkaar altijd bereiken." ~Pim uit Brugge"

"Voor mijn praktijk als huisarts moet ik gewoon bereikbaar zijn. Je moet er niet aan denken dat cliënten die zorg nodig hebben deze niet op tijd krijgen. Voor mij is de satelliettelefoon de ideale uitkomst." ~Herman uit Antwerpen"

Eigenschappen van de GSP-1700 telefoon

 • Compact: 13cm hoog, 6cm breed en 4cm dik.
 • Lichtgewicht: 200 gram
 • Optimale geluidskwaliteit
 • Verlicht display voor gebruik 's nachts en bij slechte weersomstandigheden
 • Lange batterijduur: 4 uur bellen, 36 uur standby
 • Ergonomisch design waardoor het toestel goed in de hand ligt.
 • Verlicht toetsenbord